Deze muffins maak ik het liefst in mini-formaat. Eenhapsmuffins voor bijvoorbeeld een high tea. Met een keukenmachine is het een fluitje van een cent om de wortels te raspen.

Ingrediënten

175gr lichtbruine basterdsuiker
100gr volkorenmeel
100gr zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2tl koekkruiden
rasp van 1 sinaasappel
2 eieren
150ml zonnebloemolie
200gr wortel, geraspt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe papiertjes in je (mini)muffinvorm. Meng in een kom suiker, beide soorten meel, bakpoeder, koekkruiden en de rasp. Klop de eieren goed met de olie, en giet bij de droge ingrediënten. Voeg ook de wortel toe en roer kort door elkaar. Verdeel het mengsel over de vormpjes en bak in 20-22 minuten goudbruin.
(Op de foto zie je een opgepimpte versie met frosting. Meng daarvoor 150gr roomkaas met 50gr zachte roomboter en 50 gr poedersuiker door elkaar. Smeer het er gezellig op met een lepel, of spuit het chic met een spuitzak. Meestal neem ik die moeite niet, maar de combinatie is wel heel lekker.)