2 el harissa-pasta
1 el rode wijnazijn
500 gr kippendijfilet
2 rode uien, in partjes
2 geroosterde paprika’s (evt uit een pot), in repen
100 gr feta
50 gr pijnboompitten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de harissa-pasta en rode wijnazijn in een grote kom en mix. Doe er de kipstukken en uiparten bij en roer door elkaar. Doe een beetje (zonnebloem)olie in een ovenschaal en doe de kip in de schaal. Zorg dat de schaal groot genoeg is dat de kip niet gestapeld hoeft te worden. Bak de kip ongeveer 15 min in de hete oven en keer de stukken kip dan, bak daarna nog 10 minuten. Voeg nu paprika en feta toe en bestrooi met pijnboompitten. Zet dan nog 10 minuten terug in de oven om alles door te warmen.
Serveer met bulgur of couscous.
Elke oven is anders. Let goed op of je kip gaar is voor je ‘m serveert, maar ook of ie niet te snel kleurt.