Linzen-mungsoep

Ingrediënten:

zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, gesnipperd
(1 rode peper gesnipperd)
1el verse gember, geraspt
2 wortel, in blokjes
2el tomatenpuree
2tl currypoeder
1tl chiliflakes (of naar smaak)
1tl kurkuma
200gr linzen/mungbonen
1 liter groentebouillon
1 blik kokosmelk
100-150gr spinazie
zout/peper

Bereidingswijze

Fruit de ui op halfhoog vuur een minuut of 5 in de olie. Doe er de knoflook en gember (en pepertje als je dat gebruikt) bij en bak 2 minuten mee. Voeg de wortel en de tomatenpuree toe en bak nog 3 minuten. Doe daarna alle specerijen en de groentenbouillon erbij. Breng aan de kook. Als je een combinatie van verschillende soorten gebruikt: doe eerst de gesplitte mungbonen bij de soep en na 10 minuten de rode en/of gele linzen. Laat het dan nog een 10 minuten op laag vuur stoven met deksel op de pan. Doe vervolgens de kokosmelk erbij en laat nog eens 10 minuten pruttelen. Voeg tot slot de spinazie toe en roer tot die geslonken is. Voeg naar smaak zout en peper toe.